Thursday, March 13, 2008

wanita tua dan orkidnya...


wanita ni..bagi usia seperti aku..dia dah ibarat seorang nenek...siapa dia??..i dun't know much who she is..yang aku tau..dia seorang penjual pokok orkid..n tapak jualan tu kepunyaan dia...dalam usia dia..usually..orang lain senang untuk habiskan masa melyan anak cucu di rumah..but "nenek" nie..setia melayan kerenah orkid dan pelanggan yang datang ke kedainya...tanya apa saja pasal orkid.."nenek" dengan berbesar hati bagi tips dan pendapat...n yang bestnye..rata - rata pelanggan yang datang kedai dia...akan menjadi pelanggan tetap...macam -macam orkid ada kat kedai nie...rare n cantik..and biasanya..if aku teman mak aku pegi beli..memang hanya nenek ni je yang sorang2 jaga..actually..personally..aku respect "nenek" nie..semangat yang dia bawa dalam usia dia..she's very comited with what she's doing..age doesn't be a metter..dia sangat-sangat minat dengan orkid nie..dia hafal nama-nama orkid..dia belajar how take a good care of orchid..n she's always seem happy when ever we asked anything about her orchid..from what i saw..she's enjoy her's life well..even apa yang dia buat hanyalah menjual dan menjaga orchid..there's no reason to say "NO" to happiness...if..
.
.
.
.
.
.
we give..
.
.
.
.
our
.

.
.
FULL HEART!!




2 comments:

kamar hati said...

salam...
nenek tu pnya nursery orkid kat ner ye??? mak saya peminat orkid....bleh p, klau dekat...

black lavender said...

hye ..actually..saya tinggal kt k.trg..so nursery nie sumwhere in terengganu la..if dtg terengganu...boleh la singgah...kat area masjid terapung...hehe

 

Blog Template by YummyLolly.com